panowie mamy nowy tor kartowy... może jutro jakieś zawody???
[02FL] 10.000 i prawdopodobnie padnięte sprzęgło
Zwiń
X
-
[02FL] 10.000 i prawdopodobnie padnięte sprzęgło
Co zrobić?
Samochód nie jedzie. Jak biegi się wbija to samochodzik zaczyna się powoli toczyć.
Przy wbijaniu biegi nie chaczą, nie skrzeczą, ale chodzą troszkę za lekko.
Padło przy wbijaniu biegu. Odgłos był bardzo delikatny.
Przebieg 9500KM :/
Co mogło paść?BLUELIGHT.PL
ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k
-
-
No właśnie, ale jak to będzie z tą reklamacją :/
Bez problemów, czy zaprononują partycypację kosztów. Mówiąc szczerze to dla mnie nie do przyjęcia.BLUELIGHT.PL
Komentarz
-
-
Dla mnie, muszą wymienić. Nie ma siły. Ja nie popuszczę.BLUELIGHT.PL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez kecajDwumasa.....
Komentarz
-
-
Powiem tak, jezdze dosyc dynamicznie samochodem. Co nie zmienia że miałem autko dużo mocniejsze i nie padło tam sprzęgło. Dla mnie to to jakaś masakra jest, nie po to kupiłem nowe autko by mieć takie problemy.BLUELIGHT.PL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamSkłodi, rozważ rzeczoznawcę przed oddaniem auta do aso.
Skłodi, nie panikujmy. Najpierw ASO, a później będziemy się zastanawiać co dalej.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Będe relacjonował. Samochód stoi w garażu, 2m w najniższym miejscu :/ Chyba osobówką będą wyciągać, bo ja inaczej tego nie widzę. :/BLUELIGHT.PL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzysiek1974Przed upływem 6 miesięcy domniemuje się, że wada występowała już w trakcie sprzedaży. Ot i cała prawda.
Powodzenia Skłodi :!:BLUELIGHT.PL
Komentarz
-
-
Tylko nie dotyczy to roszczen z tytulu gwarancji ale "niezgodnosci towaru z umowa".
zobacz tutaj : http://www.mg.gov.pl/NR/rdonlyres/02...c_tekst_je.pdf
GWARANCJA jest swiadczeniem dobrowolnym PRODUCENTA natomiast roszczen z tytulu "niezgodnosci towaru z umowa" dochodzi sie od SPRZEDAWCY.
Komentarz
-
-
Wybór należy do Skłodiego . Wcale nie musi skorzystać z gwarancji. To by SAP zapłacił za naprawę będzie w gestii dealera.
Polecam kontakt z regionalnym Rzecznikiem Praw Konsumenta. I nie wolno dać się zbyć. Ostatnio mój brat wygrał spawę z Fotojoker - rozleciał mu się statyw w ostatnim dniu z 2-letniego okresu gwarancji/rękojmii, sprawa trafiła do sądu, nikt z FJ na sprawie się nie pojawił (ale pisma słali wcześniej - straszyli kosztami itp.).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SkłodiBęde relacjonował. Samochód stoi w garażu, 2m w najniższym miejscu :/ Chyba osobówką będą wyciągać, bo ja inaczej tego nie widzę. :/
A wyciągnięcie go z garażu to już nie Twój problem
Zamieszczone przez rkbno no, coraz lepsze te nowe auta. pzdr Jarek
aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci
Komentarz
-
-
Paniowie z pomocy się spisalisztywny hol, toyota hilux. Później laweta.
Niestety na niesztywnym nie udałoby się napewno. :P
Od razu odradzam próbowanie bez holu sztywnego :/
Co do gwarancji to się nie poddam, po to jest i po to kupiłem nowe autkoBLUELIGHT.PL
Komentarz
-
-
Samochód w serwisie na Felinskiego2. Oczywiście jeszcze nie zaczeli a wmawiają, że to spalona tarcza sprzęgłowa. Czekam, aż rozbiorą. :?BLUELIGHT.PL
Komentarz
-
-
W zeszłym roku robiłem likwidacje szkody na Felińskiego. Początek likwidacji zapowiadał, że będzie dobrze, ale potem, co chwila jakieś wpadki. Po rozebraniu boczków okazało się, że przednie drzwi pasażera do wymiany (poszły wzmocnienia). Jak przyszły nowe to się nagle okazało, że uszkodzone i trzeba zamawiać następne, kolejne kilka dni w plecy. Gdy po około dwóch tygodniach dostałem info, że samochód jest na Felińskiego do odbioru, w ostatniej chwili zadzwonili z ASO, że niestety nie położyli warstwy antykorozyjnej podwozia i samochód musiał wrócić do warsztatu.
Twój będą robić na miejscu, mój niestety pojechał pod Warszawę, bo nie mają lakierni i blacharni na miejscu.
Pan, który mną się zajmował był spoko. Dzwonił i informował o wszystkim, ale te wpadki spowodowały, że samochód był gotowy dopiero po 3 tygodniach.
Po odebraniu samochodu jedynym mankamentem było złe spasowanie boczku drzwi z deską – schowek trochę zahacza przy otwieraniu. Dałem sobie spocznij.
Aha dzień po odebraniu samochodu zadzwoniła Pani z pytaniem czy jestem zadowolony z usługi – powiedziałem, że jest OK. Nie chciałem ryzykować, że przez ocierający schowek znów zostanę bez samochodu na kilka dni.
Komentarz
-
Komentarz